Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla miłośników burgerów lub inaczej zachęta dla dzieci, obiad podany w tak sposób skusi na pewno nie jednego smakosza.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10879
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4854
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 974
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9329
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1385
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10879
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4854
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 974
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9329
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1385
Składniki
1. Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie. 2. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę. 3. Wbijamy jajko, wsypujemy sól, majeranek oraz trochę bułki tartej. 4. Wlewamy śmietanę, doprawiamy przyprawą do grosa i dokładnie mieszamy. 5. Robimy dużej wielkości płaskie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 6. Pieczemy 30 minut w 180°C.
7. Ziemniaki po ugotowaniu odlewamy, dodajemy łyżkę masła oraz koper i ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków.
8. Pomidora oraz ogórka kroimy w plasterki a paprykę w paski. 9. Kotlety po upieczeniu, kroimy wzdłuż na połowę, na jeden połowie układamy liść sałaty, łyżkę ziemniaków, plasterki ogórka, pomidora oraz paprykę i przykrywamy drugą połową kotleta. 10. Danie gotowe, podajemy od razu lub rozgrzewamy bez warzyw. 11. Smacznego.