Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie i eleganckie danie na specjalne okazje.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 352
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 250
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 352
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 250
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie.
Buraka pieczemy w folii i piekarniku rozgrzanym do 200 stopni ok 20 minut - aż zmięknie.
Sos: do miseczki dodajemy 2 łyżki jogurtu, 1 łyżeczkę chrzanu, sok z połowy cytryny. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła klarowanego. Pstrąga posypujemy cytrynowym pieprzem i smażymy z obu stron na złoto.
W drugiej miseczce mieszamy 2 łyżki płynnego miodu z 4 łyżkami oliwy z oliwek, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Ugotowane ziemniaki kroimy w grube talarki, układamy na talerzu. Polewamy sosem chrzanowym. Na nim układamy buraka pokrojonego w kostkę. Buraki polewamy 2 łyżkami sosu miodowego. Na wierzchu układamy złocistego pstrąga i dekorujemy listkami botwinki.
Smacznego :)