Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie i eleganckie danie na specjalne okazje.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5494
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29839
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 245
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19531
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1092
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5494
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29839
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 245
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19531
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1092
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie.
Buraka pieczemy w folii i piekarniku rozgrzanym do 200 stopni ok 20 minut - aż zmięknie.
Sos: do miseczki dodajemy 2 łyżki jogurtu, 1 łyżeczkę chrzanu, sok z połowy cytryny. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła klarowanego. Pstrąga posypujemy cytrynowym pieprzem i smażymy z obu stron na złoto.
W drugiej miseczce mieszamy 2 łyżki płynnego miodu z 4 łyżkami oliwy z oliwek, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Ugotowane ziemniaki kroimy w grube talarki, układamy na talerzu. Polewamy sosem chrzanowym. Na nim układamy buraka pokrojonego w kostkę. Buraki polewamy 2 łyżkami sosu miodowego. Na wierzchu układamy złocistego pstrąga i dekorujemy listkami botwinki.
Smacznego :)