Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 154
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 732
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 787
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 154
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 732
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 787
Składniki
Wszystkie składniki (bez ryby rzecz jasna) miksujemy w blenderze na jednolitą masę, połową tej masy smarujemy oprawioną rybę na zewnątrz i w środku i odstawiamy na kilka godzin żeby nabrała smaku.
Tuż przed pieczeniem smarujemy ryby resztą marynaty i pieczemy w piekarniku w temp. ok.180 st . Czas pieczenia zależy od wielkości ryby ( u mnie 25 min).Dobrze jest w środku pieczenia zewnętrzną część ryby przesmarować oliwą żeby czosnek się nie spalił.
Smacznego