Dania główne Przepis na:
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Wszystkie składniki (bez ryby rzecz jasna) miksujemy w blenderze na jednolitą masę, połową tej masy smarujemy oprawioną rybę na zewnątrz i w środku i odstawiamy na kilka godzin żeby nabrała smaku.
Tuż przed pieczeniem smarujemy ryby resztą marynaty i pieczemy w piekarniku w temp. ok.180 st . Czas pieczenia zależy od wielkości ryby ( u mnie 25 min).Dobrze jest w środku pieczenia zewnętrzną część ryby przesmarować oliwą żeby czosnek się nie spalił.
Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

zabecka 24 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Dziś zrobiłam pstrąga z twojego przepisu i wyszła po prostu rewelacja!!!! Jak to podsumował mój mąż -Pyszota:))21 Kto głosował? | Odpowiedz

zabecka 06 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Takiego przepisu właśnie szukałam ! 5 !!!21 Kto głosował? | Odpowiedz

kicia1 10 marca 2011Zgłoś do usunięcia
uwielbiam pstrążka,mniam...paluszki lizać21 Kto głosował? | Odpowiedz

Anna76 10 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Pycha!Ja jeszcze, przed samym podaniem, do brzucha pakuję paseczek masełka - rybka robi się jeszcze bardziej aksamitna.
22 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 04 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Pstrąg to ryba, którą najbardziej lubię. Twój jest na pewno smaczny.22 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 04 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
bardzo lubię ryby , ale pstrąga jeszcze nie jadlam szkoda że nie mogę się poczęstować ....22 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 04 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Moje ulubione danie pycha.22 Kto głosował? | Odpowiedz

taura 03 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Gdyby mój mąż widział ten przepis... Pewnie rybka wyszła super22 Kto głosował? | Odpowiedz