Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowitego pstrąga w sosie grzybowym. Rybka jest delikatna i otulona kremowym sosem z kawałkami cebulki i grzybów. Danie jest pożywne i aromatyczne, łączy w sobie zdrowie i piękny aromat leśnych pyszności.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32180
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9688
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2176
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4175
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 908
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32180
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9688
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2176
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4175
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 908
Składniki
Grzyby płuczemy, zalewamy zimną wodą i odstawiamy do namoczenia (najlepiej na noc). Na drugi dzień gotujemy je w wodzie z namaczania, a następnie kroimy w małą kostkę i przesmażamy z drobno pokrojoną cebulką na maśle.
Następnie przygotowujemy sos. Część wywaru z grzybów mieszamy ze śmietaną i łyżeczką mąki oraz doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym.
Filety z pstrąga oczyszczamy z ości, dzielimy na mniejsze porcje, skrapiamy sokiem z cytryny i odsawiamy na około 15 minut. Po tym czasie układamy je na podsmażonych grzybkach oaz cebulce i zalewamy mieszanką wywaru i śmietany. Całość dusimy pod przykryciem przez kilka minut do momentu aż sos zgęstnieje, a kawałki ryby odpowiednio się uduszą. Gotową rybę podajmy z ulubonymi ddatkami. Życzę smacznego! :)