Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomysł na szybki, zdrowy i smaczny obiad.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4498
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5921
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1384
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12728
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4498
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5921
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1384
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12728
Składniki
Filety myjemy, osuszamy, wyjmujemy ości. Każdy kawałek nacieramy solą i pieprzem. Do moździerza wlewany 2 łyżki oleju, sok z połowy cytryny oraz wsypujemy 1 łyżeczkę suszonego koperek (marynata na 2-3 kawałki ryby). Całość ucieramy na jednolitą marynatę, którą następnie obficie, z każdej strony rozprowadzamy na rybie.
Rybę odstawimy na 30minut. Po tym czasie rybę obtaczamy w mące i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami.