Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomysł na szybki, zdrowy i smaczny obiad.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4088
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11197
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6435
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5444
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13432
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5195
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4088
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11197
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6435
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5444
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13432
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5195
Składniki
Filety myjemy, osuszamy, wyjmujemy ości. Każdy kawałek nacieramy solą i pieprzem. Do moździerza wlewany 2 łyżki oleju, sok z połowy cytryny oraz wsypujemy 1 łyżeczkę suszonego koperek (marynata na 2-3 kawałki ryby). Całość ucieramy na jednolitą marynatę, którą następnie obficie, z każdej strony rozprowadzamy na rybie.
Rybę odstawimy na 30minut. Po tym czasie rybę obtaczamy w mące i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami.