Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pstrąg na wigilię to świetna alternatywa dla osób, które nie przepadają za karpiem. Pstrąg najlepiej smakuje pieczony w całości z prostymi dodatkami tj. czosnek, masło, cytryna i rozmaryn. Niewiele pracy, a smak zachwyca.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Pstrągi płucz i osusz. Oprósz z dwóch stron oraz od środka solą i pieprzem.
Ząbki czosnku obierz i pokrój w drobną kosteczkę. Połącz z miękkim masłem.
Do każdego pstrąga włóż po łyżeczce masła czosnkowego, dwóch plasterkach cytryny i gałązce rozmarynu.
Pstrągi piecz pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.