Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pstrąg z piekarnika pieczony w foli, podany z domowymi frytkami i surówką z kapusty kiszonej
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5051
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13599
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5884
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7679
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5051
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13599
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5884
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7679
Składniki
Masło wymieszać ze startym czosnkiem, posiekaną natką pietruszki, doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Pstrągi umyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym, oprószyć z każdej strony (również w środku) solą, pieprzem ziołowym i rozmarynem. Pstrąga położyć na kawałku foli (takim, aby można było go całego zawinąć) w środku posmarować go masłem czosnkowym z pietruszką i włożyć 2 plasterki cytryny. Na wierzchu posmarować resztą masła czosnkowego, ułożyć plasterki cytryny i zawinąć w foli. Z drugim pstrągiem postąpić tak samo. Piec w temperaturze 200st ok 30min, po tym czasie folię odwinąć i piec jeszcze przez ok 10 min. Smacznego!