Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatnego, bardzo aromatycznego pstrąga, pieczonego w marynacie z dodatkiem estragonu.
Pomysł na szybki i prosty obiad? Makarony zawsze się tutaj sprawdzają najlepi...
Odsłon: 37
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 205
Orzeźwiająca, mrożona kawa z dodatkiem mleczka skondensowanego. Idealny napój...
Odsłon: 58
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 4867
Dziś na schupanie jest LATKE (Latka) ️ - Skład - Dynia White Ghost, Ziemniak...
Odsłon: 105
Pomysł na szybki i prosty obiad? Makarony zawsze się tutaj sprawdzają najlepi...
Odsłon: 37
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 205
Orzeźwiająca, mrożona kawa z dodatkiem mleczka skondensowanego. Idealny napój...
Odsłon: 58
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 4867
Dziś na schupanie jest LATKE (Latka) ️ - Skład - Dynia White Ghost, Ziemniak...
Odsłon: 105
Składniki
Na początku przygotowujemy marynatę. Do miseczki dodajemy olej rzepakowy oraz słodki sos sojowy i dokładnie mieszamy do momentu dobrego połączenia obu cieczy. Następnie dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz estragon i jeszcze raz mieszamy. Gotową marynatę odstawiamy dla dobrego przejścia smaków i aromatów.
Pstrąga oczyszczamy z łusek, wyjmujemy ości, dokładnie myjemy, osuszamy i dzielimy na porcje. Tak przygotowane kawałki ryby układamy w naczyniu żaroodpornym (skórą do góry) i zalewamy marynatą. Wkładamy do lodówki na około 30 minut.
Po tym czasie, naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 20 minut (10 minut na termoobiegu i 10 minut zwykłego pieczenia). Ponieważ mamy sezon grillowy, tak zamarynowanego pstrąga możemy również usmażyć na grillu. Wtedy czas marynowania wydłużmy do 2 godzin, aby mięso ryby dobrze "naciągnęło" smak i aromat marynaty.
Życzę smacznego! :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Spaghetti z kurczakiem i cukinią
Dania główne
Gulasz do placków po węgiersku
Dania główne
Latke (Latka) - smażony placek po żydowsku
Dania główne
Filet z indyka z ryżem
Spaghetti z kurczakiem i cukinią
Pomysł na szybki i prosty obiad? Makarony zawsze się tutaj sprawdzają najlepi...
Odsłon: 37
Gulasz do placków po węgiersku
Placki po węgiersku jest obecnie chyba najbardziej uwielbianym przez Polaków...
Odsłon: 1110