Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg pieczony w warzywach i winie.

Pstrąg pieczony w warzywach i winie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 763 Ocena: 14532

Dodano:

Odsłon: 294

Delikatny i bardzo aromatyczny pstrąg.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • pstrąg 2 szt
  • seler naciowy 2 łodygi
  • por biała część
  • Marchew
  • koperek i natka pietruszki
  • cytryna kilka plasterków
  • paski masła po 3 na rybę
  • pieprz i sól
  • wino półsłodkie białe 70-100ml
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pstrągi umyć i wysuszyć.
    Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarła,pora,koperk,natkę i seler naciowy drobno pokroić.
    Posolić i popieprzyć.

  2. Pstrągi osobno ułożyć na folii aluminiowe,nafaszerować najpierw masłem,plasterkami cytryny oraz warzywami.
    Resztę warzyw nałożyć po wierzchu.

    Pstrągi zawiną i dać do nagrzanego piekarnika.Piec około pól godz.

    Po tym czasie wyjąć ryby odwinąć folię tak by była rynienka i boki podwinięte,pokropić winem i dać do zapieczenia na 10-15min.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń