Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gotowany pstrąg w galarecie z marchewką, pietruszką i groszkiem
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22465
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14704
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4534
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43798
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 577
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 567
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22465
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14704
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4534
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43798
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 577
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 567
Składniki
Do garnka wlewamy 2-3 litry wody, wsypujemy pół łyżeczki soli i zagotowujemy ją. Następnie wrzucamy oskrobaną marchew i pietruszkę i gotujemy ok. 20 minut. Pstrąga oczyszczamy z łuski, dokładnie myjemy i wkładamy do wywaru. Rybę gotujemy ok. 15 minut. Po ugotowaniu wyjmujemy pstrąga oraz warzywa i odstawiamy je do wystygnięcia.
Następnie oddzielamy mięso ryby od ości, układamy je w półmiskach razem z pokrojonymi warzywami oraz groszkiem. Wywar z ryby doprawiamy do smaku, podgrzewamy i rozpuszczamy w nim żelatynę ( nie gotujemy!). Pstrągi zalewamy wywarem i odstawiamy w zimne miejsce do stężenia. Smaczenego! :)