Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg w galarecie

Pstrąg w galarecie

Autor:

Przepisów i artykułów: 61 Ocena: 582

Dodano:

Odsłon: 319

gotowany pstrąg w galarecie z marchewką, pietruszką i groszkiem

Składniki

  • 2 pstrągi patroszone
  • marchew
  • pietruszka
  • groszek
  • żelatyna
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlewamy 2-3 litry wody, wsypujemy pół łyżeczki soli i zagotowujemy ją. Następnie wrzucamy oskrobaną marchew i pietruszkę i gotujemy ok. 20 minut.
    Pstrąga oczyszczamy z łuski, dokładnie myjemy i wkładamy do wywaru. Rybę gotujemy ok. 15 minut.
    Po ugotowaniu wyjmujemy pstrąga oraz warzywa i odstawiamy je do wystygnięcia.

  2. Następnie oddzielamy mięso ryby od ości, układamy je w półmiskach razem z pokrojonymi warzywami oraz groszkiem.
    Wywar z ryby doprawiamy do smaku, podgrzewamy i rozpuszczamy w nim żelatynę ( nie gotujemy!).
    Pstrągi zalewamy wywarem i odstawiamy w zimne miejsce do stężenia.
    Smaczenego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń