Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gotowany pstrąg w galarecie z marchewką, pietruszką i groszkiem
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1380
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1380
Składniki
Do garnka wlewamy 2-3 litry wody, wsypujemy pół łyżeczki soli i zagotowujemy ją. Następnie wrzucamy oskrobaną marchew i pietruszkę i gotujemy ok. 20 minut. Pstrąga oczyszczamy z łuski, dokładnie myjemy i wkładamy do wywaru. Rybę gotujemy ok. 15 minut. Po ugotowaniu wyjmujemy pstrąga oraz warzywa i odstawiamy je do wystygnięcia.
Następnie oddzielamy mięso ryby od ości, układamy je w półmiskach razem z pokrojonymi warzywami oraz groszkiem. Wywar z ryby doprawiamy do smaku, podgrzewamy i rozpuszczamy w nim żelatynę ( nie gotujemy!). Pstrągi zalewamy wywarem i odstawiamy w zimne miejsce do stężenia. Smaczenego! :)