Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to treściwa zupa, która z powodzeniem zastąpić może dwa dania obiadowe. Bogata w warzywa i aromatyczne zioła, które podkreślają smak indyczych pulpecików :)
Mięso wyrabiamy z jajkiem, majerankiem, odrobiną soli i pieprzu. Formujemy mokrymi dłońmi małe klopsiki. Odstawiamy na bok.
Do wysokiego garnka wsypujemy mrożony szpinak.
Warzywa kolejno podsmażamy na patelni i wrzucamy do garnka ze szpinakiem. Zalewamy wszystko przegotowaną, gorącą wodą (1/2 l), dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, rozgniecioną kolendrę. Wszystko zagotowujemy i na wierzch układamy kulki mięsne. Gotujemy na wolnym ogniu 20 minut.
Odstawiamy z ognia, dodajemy koperek, oregano i zalewamy śmietaną wymieszaną z keczupem. Solimy i pieprzymy do smaku. Bardzo delikatnie mieszamy.
Zupa powinna postać 30-60 minut. Będzie miała wtedy bardziej wyrazisty smak. Przed podaniem podgrzewamy nie doprowadzając do zagotowania.
Podajemy z pieczywem lub ziemniakami puree.
Bardzo lubię gołąbki. Jednak nie lubię gotować kapusty i wyjmować liści .Częs...
Odsłon: 13988
Przepis znalazłam w internecie, wydał mi się ciekawy i oryginalny. Ciasto wys...
Odsłon: 43532
Sernik z musem czekoladowym na herbatnikach. Delikatnie słodki, puszysty mus,...
Odsłon: 48
Sezon owocowy się rozkręca, więc u nas na stole pojawiają się często koktajle...
Odsłon: 57
Bałkany kojarzą się z bogactwem warzyw i smaku, w szczególności ze słodkimi p...
Odsłon: 11591
Pyszny sernik na zimno z truskawkami zapraszam po przepis
Odsłon: 149
Przepis dnia
o tej sałatce chyba nie trzeba pisać; każdy wie że jest lekka,smaczna i prost...
Odsłon: 8963
Przepis znalazłam w internecie, wydał mi się ciekawy i oryginalny. Ciasto wys...
Odsłon: 43532
Sernik z musem czekoladowym na herbatnikach. Delikatnie słodki, puszysty mus,...
Odsłon: 48
Sezon owocowy się rozkręca, więc u nas na stole pojawiają się często koktajle...
Odsłon: 57
Bałkany kojarzą się z bogactwem warzyw i smaku, w szczególności ze słodkimi p...
Odsłon: 11591
Pyszny sernik na zimno z truskawkami zapraszam po przepis
Odsłon: 149
Przepis dnia
o tej sałatce chyba nie trzeba pisać; każdy wie że jest lekka,smaczna i prost...
Odsłon: 8963
Składniki
Mięso wyrabiamy z jajkiem, majerankiem, odrobiną soli i pieprzu. Formujemy mokrymi dłońmi małe klopsiki. Odstawiamy na bok.
Do wysokiego garnka wsypujemy mrożony szpinak.
Warzywa kolejno podsmażamy na patelni i wrzucamy do garnka ze szpinakiem. Zalewamy wszystko przegotowaną, gorącą wodą (1/2 l), dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, rozgniecioną kolendrę. Wszystko zagotowujemy i na wierzch układamy kulki mięsne. Gotujemy na wolnym ogniu 20 minut.
Odstawiamy z ognia, dodajemy koperek, oregano i zalewamy śmietaną wymieszaną z keczupem. Solimy i pieprzymy do smaku. Bardzo delikatnie mieszamy.
Zupa powinna postać 30-60 minut. Będzie miała wtedy bardziej wyrazisty smak. Przed podaniem podgrzewamy nie doprowadzając do zagotowania.
Podajemy z pieczywem lub ziemniakami puree.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Szparagi z makaronem i sosem
Dania główne
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Dania główne
Klopsiki z piekarnika
Dania główne
Rolady z jajecznicą
Szparagi z makaronem i sosem
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym ze szparagami to pomysł na s...
Odsłon: 115
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 68