Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to treściwa zupa, która z powodzeniem zastąpić może dwa dania obiadowe. Bogata w warzywa i aromatyczne zioła, które podkreślają smak indyczych pulpecików :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2324
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4419
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1381
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 348
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2324
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4419
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1381
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 348
Składniki
Mięso wyrabiamy z jajkiem, majerankiem, odrobiną soli i pieprzu. Formujemy mokrymi dłońmi małe klopsiki. Odstawiamy na bok.
Do wysokiego garnka wsypujemy mrożony szpinak.
Warzywa kolejno podsmażamy na patelni i wrzucamy do garnka ze szpinakiem. Zalewamy wszystko przegotowaną, gorącą wodą (1/2 l), dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, rozgniecioną kolendrę. Wszystko zagotowujemy i na wierzch układamy kulki mięsne. Gotujemy na wolnym ogniu 20 minut.
Odstawiamy z ognia, dodajemy koperek, oregano i zalewamy śmietaną wymieszaną z keczupem. Solimy i pieprzymy do smaku. Bardzo delikatnie mieszamy.
Zupa powinna postać 30-60 minut. Będzie miała wtedy bardziej wyrazisty smak. Przed podaniem podgrzewamy nie doprowadzając do zagotowania.
Podajemy z pieczywem lub ziemniakami puree.