Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna odmiana zwykłych pulpecików mielonych :) Dodatek marchewki nadaje pulpecikom pyszny smak :)
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6989
Polecam.
Odsłon: 137
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5324
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2498
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6989
Polecam.
Odsłon: 137
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5324
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2498
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, podsmażamy delikatnie na patelni posmarowanej odrobiną oliwy z oliwek. Szczypiorek i natkę pietruszki kroimy drobno. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, cebulką, szczypiorkiem i natką pietruszki. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy.
Marchewki obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach. Dodajemy do masy mielonej. Dodajemy otręby lub bułkę tartą, by utworzyła się masa odpowiednia do formowania kuleczek. Formujemy pulpeciki.
Pulpeciki podsmażamy na patelni, następnie podlewamy wywarem z kostki rosołowej/wołowej. Dusimy pulpeciki około 40 minut. Gdy będą gotowe, wyciągamy je i zagęszczamy sos zaczepką z wody i mąki. Wkładamy pulpeciki do sosu i jeszcze 5 minut dusimy. Smacznego! :)