Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis pochodzi z książki "Obiad w pół godziny" i rzeczywiście cały obiad mamy w 30 min
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2562
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 696
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1515
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13954
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2562
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 696
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1515
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13954
Składniki
Mięso wyrobić z jajem, sola i pieprzem i płatkami owsianymi
z masy uformować nieduże pulpety.W rondlu zagotować wodę. Do wrzątku włożyć pulpety i gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu 15min. wyjąć pulpety na talerz.
łyżkę mąki wymieszać z 5-6 łyżkami wody wlać do pulpetów i stale mieszając doprowadzić do wrzenia dodając koperek oraz jogurt,
włożyć z powrotem pulpeciki wymieszać podgrzać(nie gotować )