Do góry

Dania główne Przepis na:

pulpeciki w sosie jogurtowo-koperkowym...

pulpeciki w sosie jogurtowo-koperkowym...

Autor:

Przepisów i artykułów: 557 Ocena: 20178

Dodano:

Odsłon: 32244

przepis pochodzi z książki "Obiad w pół godziny" i rzeczywiście cały obiad mamy w 30 min

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
pulpeciki w sosie jogurtowo-koperkowym...

Przygotowanie

  1. Mięso wyrobić z jajem, sola i pieprzem i płatkami owsianymi

  2. z masy uformować nieduże pulpety.W rondlu zagotować wodę. Do wrzątku włożyć pulpety i gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu 15min.

    wyjąć pulpety na talerz.


  3. łyżkę mąki wymieszać z 5-6 łyżkami wody wlać do pulpetów i stale mieszając doprowadzić do wrzenia dodając koperek oraz jogurt,


  4. włożyć z powrotem pulpeciki wymieszać podgrzać(nie gotować )

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń