Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpeciki w sosie pieczarkowym to jeden z klasyków który bardzo często gości w mojej kuchni. Taki obiad przygotowuję zazwyczaj na dwa dni. Sos wychodzi przepyszny i jest bardzo prosty w przygotowaniu. Polecam serdecznie.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1532
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1400
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 290
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1532
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1400
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 290
Składniki
W misce umieszczam mięso mielone a następnie dodaję wszystkie pozostałe składniki. Dodaję bardzo drobno pokrojoną cebulę, czosnek starty na tarce, świeżą natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą oraz wszystkie przyprawy. Wszystko bardzo dokładnie łączę najlepiej zrobić to ręką i wyrabiać kilka minut. Jeśli masa jest zbyt klejąca można dodać jeszcze odrobinę bułki tartej ale nie dużo by później mięso nie było twarde. Na patelni rozgrzewam olej a następnie podsmażam pulpeciki z każdej strony kilka minut. Pulpetów nie obtaczam w mące .Kiedy mięso się obsmaży ściągam z patelni i na tym samym tłuszczu podsmażam pieczarki oraz cebulę pokrojoną w mniejszą kostkę. Przyprawiam sól oraz pieprz. Gdy pieczarki i cebula się podsmażą dodaję mięso a następnie zalewam wodą oraz śmietanką 30%. Całość duszę jeszcze około 25 - 30 minut. Sos powinien zgęstnieć. Jeśli nie należy dodać jeszcze odrobinę mąki. Całość przyprawiam do smaku sól oraz pieprz. Takie pulpeciki w sosie pieczarkowym podałam z ziemniakami i surówką. Wyszły mięciutkie, soczyste i bardzo smaczne. Polecam serdecznie.