Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne pulpeciki z sosem chrzanowym
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 861
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5868
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9693
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 321
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 861
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5868
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9693
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 321
Składniki
Mięso ( najlepiej z rosołu ) i gotowaną marchewkę mielimy Do mięsa i marchewki dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawiamy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy Z masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego
SOS: W małym rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę i zrobić zasmażkę nie rumieniąc jej. Do mąki z masłem dodać przestudzony bulion. Dokładnie rozmieszać, aby nie było grudek (najlepiej trzepaczką rózgową). Pogotować kilka minut Dodać śmietanę i chrzan, dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.
Pulpeciki wrzucamy na gotującą się wodę. Po wypłynięciu gotujemy 2-3 minuty Pulpeciki podajemy z sosem chrzanowym