Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TAK PRZYGOTOWANYCH PULPETÓW JESZCZE NIE JADŁEŚ. MOJA RODZINA JE UWIELBIA.
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 306
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 3094
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 25
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 150
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 306
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 3094
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 25
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 150
Składniki
W misce umieszczam mięso, jajko, przyprawy i bardzo dokładnie mieszam. Formuję pulpeciki i obtaczam w mące. Smażę na oleju kilka minut z każdej strony. piekarnik nagrzewam na 230 stopni. W naczyniu żaroodpornym umieszczam pulpeciki oraz stare na tarce marchew, pietruszka, kapusta. Dodaję drobno pokrojony por oraz cebulę. Składniki na sos dokładnie mieszam i wylewam na całość. Zapiekam najpierw ok. 30 minut przykryty folią a później bez folii ok. 15 minut.