Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TAK PRZYGOTOWANYCH PULPETÓW JESZCZE NIE JADŁEŚ. MOJA RODZINA JE UWIELBIA.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11651
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 85
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8136
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1126
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11651
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 85
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8136
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1126
Składniki
W misce umieszczam mięso, jajko, przyprawy i bardzo dokładnie mieszam. Formuję pulpeciki i obtaczam w mące. Smażę na oleju kilka minut z każdej strony. piekarnik nagrzewam na 230 stopni. W naczyniu żaroodpornym umieszczam pulpeciki oraz stare na tarce marchew, pietruszka, kapusta. Dodaję drobno pokrojony por oraz cebulę. Składniki na sos dokładnie mieszam i wylewam na całość. Zapiekam najpierw ok. 30 minut przykryty folią a później bez folii ok. 15 minut.