Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy nie ma czasu na gołąbki serwuję oto te pulpety
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35672
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1196
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5997
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35672
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1196
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5997
        
        
                Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, cebulę drobno siekamy szklimy na patelni, dodajemy kapustę. Pozostawiamy do ostygnięcia. Mieszamy mięso mielone z kapustą, cebulą, kaszą i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy podłużne kotlety. Obsmażamy na rumiano z obu stron i przekładamy d garnka. Zalewamy wodą doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy na średnim ogniu ok 40 min. Zalewamy przecierem pomidorowym. Zagotowujemy. Zaprawiamy mąką wcześniej rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Zagotowujemy.