Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy nie ma czasu na gołąbki serwuję oto te pulpety
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1415
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1350
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1415
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1350
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, cebulę drobno siekamy szklimy na patelni, dodajemy kapustę. Pozostawiamy do ostygnięcia. Mieszamy mięso mielone z kapustą, cebulą, kaszą i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy podłużne kotlety. Obsmażamy na rumiano z obu stron i przekładamy d garnka. Zalewamy wodą doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy na średnim ogniu ok 40 min. Zalewamy przecierem pomidorowym. Zagotowujemy. Zaprawiamy mąką wcześniej rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Zagotowujemy.