Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 45
Dodano: 15.01.2020
Odsłon: 2367
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Na patelni na łyżce oleju zeszklić pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę, pod koniec dodać starty 1 ząbek czosnku i suszone oregano, wymieszać i chwilę razem podsmażyć.
Mięso wraz z podsmażoną cebulą umieścić w misce. Dodać bułkę tartą, jajko, doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wyrobić. Wilgotnymi dłońmi uformować nieduże pulpeciki.
Rozgrzać natłuszczoną oliwą patelnię i włożyć pulpeciki. Gdy się zrumienią od spodu przewrócić na drugą stronę.
Na patelnię z pulpecikami wlać domowy przecier pomidorowy (np. wg tego przepisu: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-przecier-pomidorowy-na-zime,120366,newsweek.html) i zagotować. Gotować bez przykrycia przez około 10-15 minut. Podczas gotowania od czasu do czasu zamieszać, ale nie za często aby pulpeciki się nie rozleciały.
Podawać z ugotowanymi ziemniakami i gotowanym brokułem.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)