Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, z ziemniakami i brokułem
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12810
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12810
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Na patelni na łyżce oleju zeszklić pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę, pod koniec dodać starty 1 ząbek czosnku i suszone oregano, wymieszać i chwilę razem podsmażyć.
Mięso wraz z podsmażoną cebulą umieścić w misce. Dodać bułkę tartą, jajko, doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wyrobić. Wilgotnymi dłońmi uformować nieduże pulpeciki. Rozgrzać natłuszczoną oliwą patelnię i włożyć pulpeciki. Gdy się zrumienią od spodu przewrócić na drugą stronę.
Na patelnię z pulpecikami wlać domowy przecier pomidorowy (np. wg tego przepisu: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-przecier-pomidorowy-na-zime,120366,newsweek.html) i zagotować. Gotować bez przykrycia przez około 10-15 minut. Podczas gotowania od czasu do czasu zamieszać, ale nie za często aby pulpeciki się nie rozleciały. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i gotowanym brokułem. Smacznego!