Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, z ziemniakami i brokułem
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4349
Smaczne danie :)
Odsłon: 181
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4349
Smaczne danie :)
Odsłon: 181
Składniki
Na patelni na łyżce oleju zeszklić pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę, pod koniec dodać starty 1 ząbek czosnku i suszone oregano, wymieszać i chwilę razem podsmażyć.
Mięso wraz z podsmażoną cebulą umieścić w misce. Dodać bułkę tartą, jajko, doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wyrobić. Wilgotnymi dłońmi uformować nieduże pulpeciki. Rozgrzać natłuszczoną oliwą patelnię i włożyć pulpeciki. Gdy się zrumienią od spodu przewrócić na drugą stronę.
Na patelnię z pulpecikami wlać domowy przecier pomidorowy (np. wg tego przepisu: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-przecier-pomidorowy-na-zime,120366,newsweek.html) i zagotować. Gotować bez przykrycia przez około 10-15 minut. Podczas gotowania od czasu do czasu zamieszać, ale nie za często aby pulpeciki się nie rozleciały. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i gotowanym brokułem. Smacznego!