Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety gryczano-pieczarkowe

Pulpety gryczano-pieczarkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2491 Ocena: 17512

Dodano:

Odsłon: 837

Super dodatek do obiadu.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pulpety gryczano-pieczarkowe

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kaszę zalać 2 szklankami gorącej osolonej wody i ugotować z dodatkiem masła. Po ostudzeniu kaszę zmielić, dodać obrane, starte pieczarki, jajka, i przyprawy do smaku.Wyrobić dokładnie masę, formować pulpety, obtaczać w otrębach. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń