Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi kotletów mielonych ....... oddetchniij od tradycyjnej wersji i spróbuj proponowanych przeze mnie :-) wyśmienite z kaszą i ćwikła :)
Polecam.
Odsłon: 281
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 369
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 931
Polecam.
Odsłon: 281
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 369
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 931
Składniki
Z mięsa, jaja, namoczonej bułki wyrabiamy jednolitą masę. Dodajemy sól i pieprz i poszatkowany koperek - do smaku. Dodajemy 2 łyżki bułki tartej, mieszamy i odstawiamy do lodówki. W tym czasie płuczemy i obieramy pieczarki. Kroimy w pół – plasterki. Przesmażamy na maśle. Z mięsa formujemy małe pulpeciki. Ręce zwilżając po każdym wodą wtedy nie przykleja się do nich mięso. Gdy pieczarki puszcza sok, wrzucamy do nich pulpety chwilę razem dusząc. Gdy woda odparuje dodać trochę masła i jeszcze chwilę razem smażyć. Gdy się lekko zrumienią, dodajemy zawiesinę z bulionu i mąki, zagotować. Dodać przyprawy sól pieprz.. Gotujemy kilka minut na małym ogniu po przykryciem. Na koniec dodać śmietanę lub jogurt i posiekany koperek. Ja podaję pulpety z kaszą jaglana i ćwikłą :)