Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi kotletów mielonych ....... oddetchniij od tradycyjnej wersji i spróbuj proponowanych przeze mnie :-) wyśmienite z kaszą i ćwikła :)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8540
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7029
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4793
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327489
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8540
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7029
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4793
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327489
Składniki
Z mięsa, jaja, namoczonej bułki wyrabiamy jednolitą masę. Dodajemy sól i pieprz i poszatkowany koperek - do smaku. Dodajemy 2 łyżki bułki tartej, mieszamy i odstawiamy do lodówki. W tym czasie płuczemy i obieramy pieczarki. Kroimy w pół – plasterki. Przesmażamy na maśle. Z mięsa formujemy małe pulpeciki. Ręce zwilżając po każdym wodą wtedy nie przykleja się do nich mięso. Gdy pieczarki puszcza sok, wrzucamy do nich pulpety chwilę razem dusząc. Gdy woda odparuje dodać trochę masła i jeszcze chwilę razem smażyć. Gdy się lekko zrumienią, dodajemy zawiesinę z bulionu i mąki, zagotować. Dodać przyprawy sól pieprz.. Gotujemy kilka minut na małym ogniu po przykryciem. Na koniec dodać śmietanę lub jogurt i posiekany koperek. Ja podaję pulpety z kaszą jaglana i ćwikłą :)