Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste i bardzo smaczne danie. Super dla dzieci.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40667
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1064
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3392
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40667
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1064
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3392
Składniki
Do mięsa dodajemy paprykę, oregano, czosnek pieprz i sól. Wszystko dokładnie mieszamy.
Makaron spaghetti łamiemy na pół. Z mięsa formujemy małe kulki, które nadziewamy makaronem, tak około 15 sztukami.
Masło rozpuszczamy na patelni gulaszowej. Do rozpuszczonego masła dodajemy mąkę i mieszamy tak aby powstała piana.
Do zasmażki dolewamy bulion cały czas mieszając trzepaczką, aby nie powstały nam grudki.
Do gotującego się sosu dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy sos solą, pieprzem i cukrem.
Do gotującego się sosu wkładamy przygotowane pulpety nadziane makaronem, tak aby były przykryte sosem.
Cała potrawę przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut od zagotowania, co jakiś czas mieszając.
Ugotowane pulpety nakładamy na talerz z sosem i podajemy na gorąco. Smacznego !!!
;-D
;-)))