Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste i bardzo smaczne danie. Super dla dzieci.
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 116
Likier kokosowy domowej roboty, taki trochę Malibu przyrządzany na naszej wód...
Odsłon: 124
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1255
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 116
Likier kokosowy domowej roboty, taki trochę Malibu przyrządzany na naszej wód...
Odsłon: 124
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1255
Składniki
Do mięsa dodajemy paprykę, oregano, czosnek pieprz i sól. Wszystko dokładnie mieszamy.
Makaron spaghetti łamiemy na pół. Z mięsa formujemy małe kulki, które nadziewamy makaronem, tak około 15 sztukami.
Masło rozpuszczamy na patelni gulaszowej. Do rozpuszczonego masła dodajemy mąkę i mieszamy tak aby powstała piana.
Do zasmażki dolewamy bulion cały czas mieszając trzepaczką, aby nie powstały nam grudki.
Do gotującego się sosu dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy sos solą, pieprzem i cukrem.
Do gotującego się sosu wkładamy przygotowane pulpety nadziane makaronem, tak aby były przykryte sosem.
Cała potrawę przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut od zagotowania, co jakiś czas mieszając.
Ugotowane pulpety nakładamy na talerz z sosem i podajemy na gorąco. Smacznego !!!
;-D
;-)))