Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste i bardzo smaczne danie. Super dla dzieci.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Do mięsa dodajemy paprykę, oregano, czosnek pieprz i sól. Wszystko dokładnie mieszamy.
Makaron spaghetti łamiemy na pół. Z mięsa formujemy małe kulki, które nadziewamy makaronem, tak około 15 sztukami.
Masło rozpuszczamy na patelni gulaszowej. Do rozpuszczonego masła dodajemy mąkę i mieszamy tak aby powstała piana.
Do zasmażki dolewamy bulion cały czas mieszając trzepaczką, aby nie powstały nam grudki.
Do gotującego się sosu dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy sos solą, pieprzem i cukrem.
Do gotującego się sosu wkładamy przygotowane pulpety nadziane makaronem, tak aby były przykryte sosem.
Cała potrawę przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut od zagotowania, co jakiś czas mieszając.
Ugotowane pulpety nakładamy na talerz z sosem i podajemy na gorąco. Smacznego !!!
;-D
;-)))