Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste i bardzo smaczne danie. Super dla dzieci.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 88
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1209
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 456
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15492
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 88
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1209
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 456
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15492
Składniki
Do mięsa dodajemy paprykę, oregano, czosnek pieprz i sól. Wszystko dokładnie mieszamy.
Makaron spaghetti łamiemy na pół. Z mięsa formujemy małe kulki, które nadziewamy makaronem, tak około 15 sztukami.
Masło rozpuszczamy na patelni gulaszowej. Do rozpuszczonego masła dodajemy mąkę i mieszamy tak aby powstała piana.
Do zasmażki dolewamy bulion cały czas mieszając trzepaczką, aby nie powstały nam grudki.
Do gotującego się sosu dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy sos solą, pieprzem i cukrem.
Do gotującego się sosu wkładamy przygotowane pulpety nadziane makaronem, tak aby były przykryte sosem.
Cała potrawę przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut od zagotowania, co jakiś czas mieszając.
Ugotowane pulpety nakładamy na talerz z sosem i podajemy na gorąco. Smacznego !!!
;-D
;-)))