Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurcze…czy w końcu wyjdziemy z manii kupowania? W tym tygodniu mamy losowanie tego co w lodówce. Szykujemy to, co pod ręką. Ewentualnie kupujemy jakieś dodatki. Miałem chęć na caprese…chęci były i się zmyły. Ser trzeba było zagospodarować. A, że mięsa mielonego kupiliśmy w nadmiarze…powstały takie pulpeciki.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3711
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2035
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5437
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5481
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3711
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2035
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5437
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5481
Składniki
Mięso mielone wyrabiamy z jakiem, bułką tartą i przyprawami. Dzielimy na kulki. Każdą z nich „rozpłaszczamy” na cienki kotlet mielony, na którym umieszczamy kulkę mozzarelli. Zawijamy, „wyrabiamy”. Do rozgrzanego bulionu wrzucamy pulpety, chwilę gotujemy. Wlewamy passatę. Zagotowujemy. Dodajemy mąkę wymieszaną z posiekaną bazylią i zimą wodą. Dodajemy do całości. Zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.