Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurcze…czy w końcu wyjdziemy z manii kupowania? W tym tygodniu mamy losowanie tego co w lodówce. Szykujemy to, co pod ręką. Ewentualnie kupujemy jakieś dodatki. Miałem chęć na caprese…chęci były i się zmyły. Ser trzeba było zagospodarować. A, że mięsa mielonego kupiliśmy w nadmiarze…powstały takie pulpeciki.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12960
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14244
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5894
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12960
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14244
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5894
Składniki
Mięso mielone wyrabiamy z jakiem, bułką tartą i przyprawami. Dzielimy na kulki. Każdą z nich „rozpłaszczamy” na cienki kotlet mielony, na którym umieszczamy kulkę mozzarelli. Zawijamy, „wyrabiamy”. Do rozgrzanego bulionu wrzucamy pulpety, chwilę gotujemy. Wlewamy passatę. Zagotowujemy. Dodajemy mąkę wymieszaną z posiekaną bazylią i zimą wodą. Dodajemy do całości. Zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.