Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klasyczne, pożywne
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5663
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8889
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7931
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5443
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5663
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8889
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7931
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5443
Składniki
Cebulę drobno posiekac, zeszklic. Kajzerkę namoczyc w mleku. Mięso wymieszac (najlepiej wyrobic ręką) z jajkiem, kajzerką, cebulką i przyprawami. Następnie formowac niewielkie kule, obtoczyc w mące i usmażyc na rumiano.
W rondlu zagotowac około 2 szklanek wody (może byc tez bulion). W oddzielnym naczyniu wymieszac śmietanę z mąkami, dodac trochę gorącej wody z rondla i energicznie wymieszac. Całośc wlac do gotującej się w rondlu wody i dokładnie, szybko wymieszac, tak by nie powstały grudki. Dorzucic posiekany koper, a następnie pulpety, zagotowac. Przykryc pokrywką , wyłączyc gaz i poczekac by pulpety zmiękły.
Tak przygotowane pulpety podaję z ziemniakami, ryżem lub kaszą jęczmienną i surówkami sezonowymi.