Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klasyczne, pożywne
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 337
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 184
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 337
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 184
Składniki
Cebulę drobno posiekac, zeszklic. Kajzerkę namoczyc w mleku. Mięso wymieszac (najlepiej wyrobic ręką) z jajkiem, kajzerką, cebulką i przyprawami. Następnie formowac niewielkie kule, obtoczyc w mące i usmażyc na rumiano.
W rondlu zagotowac około 2 szklanek wody (może byc tez bulion). W oddzielnym naczyniu wymieszac śmietanę z mąkami, dodac trochę gorącej wody z rondla i energicznie wymieszac. Całośc wlac do gotującej się w rondlu wody i dokładnie, szybko wymieszac, tak by nie powstały grudki. Dorzucic posiekany koper, a następnie pulpety, zagotowac. Przykryc pokrywką , wyłączyc gaz i poczekac by pulpety zmiękły.
Tak przygotowane pulpety podaję z ziemniakami, ryżem lub kaszą jęczmienną i surówkami sezonowymi.