Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klasyczne, pożywne
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34034
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 464
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1847
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 25
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10247
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34034
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 464
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1847
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 25
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10247
Składniki
Cebulę drobno posiekac, zeszklic. Kajzerkę namoczyc w mleku. Mięso wymieszac (najlepiej wyrobic ręką) z jajkiem, kajzerką, cebulką i przyprawami. Następnie formowac niewielkie kule, obtoczyc w mące i usmażyc na rumiano.
W rondlu zagotowac około 2 szklanek wody (może byc tez bulion). W oddzielnym naczyniu wymieszac śmietanę z mąkami, dodac trochę gorącej wody z rondla i energicznie wymieszac. Całośc wlac do gotującej się w rondlu wody i dokładnie, szybko wymieszac, tak by nie powstały grudki. Dorzucic posiekany koper, a następnie pulpety, zagotowac. Przykryc pokrywką , wyłączyc gaz i poczekac by pulpety zmiękły.
Tak przygotowane pulpety podaję z ziemniakami, ryżem lub kaszą jęczmienną i surówkami sezonowymi.