Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpeciki z sosem będą stanowić idealny obiad. Samo przygotowanie pulpetów czy sosu nie wymaga dużo pracy i jest dość proste w wykonaniu. To idealne danie dla najmłodszych.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4610
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 880
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8323
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13155
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 471
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 146
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4610
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 880
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8323
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13155
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 471
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 146
Składniki
Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju. Do mielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, podsmażoną cebulę i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. A następnie z masy formujemy małe klopsiki. Gotowe klopsiki delikatnie wkładamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy około 10 -15 minut. Gdy wypłyną, przekładamy je do gotowego sosu. Bulion zagotowujemy. Do śmietany dodajemy przecier pomidorowy, dokładnie mieszamy, następnie dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie łączymy śmietanę z bulionem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, tak aby nie było grudek. Sos podgrzewamy na wolnym ogniu, cały czas mieszając aż zgęstnieje. Jeśli sos jest zbyt gęsty, możemy regulować jego konsystencję dolewając wody. Sos doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Na koniec, do sosu przekładamy pulpety, chwilę gotujemy i podajemy z ziemniakami.