Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane pulpety są delikatne i niesamowite w smaku.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4249
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 553
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 921
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3855
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4249
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 553
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 921
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3855
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 783
Składniki
Mięso mielimy na średniej wielkości oczkach. Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę, przyprawy ( majeranek, sól, ¼ łyżeczki pieprzu, ½ łyżeczki pieprzu ziołowego) i kilka łyżek zimnej wody. Masę mięsną dokładnie wyrabiamy i formujemy z nich pulpety ( wielkość i kształt zależą od naszych preferencji). Pulpety obtaczamy w mące, podsmażamy na rozgrzanym oleju ( z każdej strony) i zalewamy gorącym bulionem. Całość chwilę podgrzewamy, dodajemy passatę razem z cynamonem i czosnkiem staropolskim. Po 15 minutach wrzucamy pokrojoną w kostkę cukinię. Gotujemy na średnim ogniu ( bez przykrycia ) do uzyskania przez nas ulubionej gęstości sosu. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.