Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane pulpety są delikatne i niesamowite w smaku.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10196
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2825
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1927
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 741
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10196
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2825
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1927
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 741
Składniki
Mięso mielimy na średniej wielkości oczkach. Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę, przyprawy ( majeranek, sól, ¼ łyżeczki pieprzu, ½ łyżeczki pieprzu ziołowego) i kilka łyżek zimnej wody. Masę mięsną dokładnie wyrabiamy i formujemy z nich pulpety ( wielkość i kształt zależą od naszych preferencji). Pulpety obtaczamy w mące, podsmażamy na rozgrzanym oleju ( z każdej strony) i zalewamy gorącym bulionem. Całość chwilę podgrzewamy, dodajemy passatę razem z cynamonem i czosnkiem staropolskim. Po 15 minutach wrzucamy pokrojoną w kostkę cukinię. Gotujemy na średnim ogniu ( bez przykrycia ) do uzyskania przez nas ulubionej gęstości sosu. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.