Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane pulpety są delikatne i niesamowite w smaku.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 80
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 95
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 91
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 685
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 1067
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 80
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 95
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 91
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 685
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 1067
Składniki
Mięso mielimy na średniej wielkości oczkach. Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę, przyprawy ( majeranek, sól, ¼ łyżeczki pieprzu, ½ łyżeczki pieprzu ziołowego) i kilka łyżek zimnej wody. Masę mięsną dokładnie wyrabiamy i formujemy z nich pulpety ( wielkość i kształt zależą od naszych preferencji). Pulpety obtaczamy w mące, podsmażamy na rozgrzanym oleju ( z każdej strony) i zalewamy gorącym bulionem. Całość chwilę podgrzewamy, dodajemy passatę razem z cynamonem i czosnkiem staropolskim. Po 15 minutach wrzucamy pokrojoną w kostkę cukinię. Gotujemy na średnim ogniu ( bez przykrycia ) do uzyskania przez nas ulubionej gęstości sosu. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.