Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety to pomysł na szybki i sycący obiad dla całej rodziny.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
Cebulę obrać i drobno pokroić. Podsmażyć na palni. Mięso przełożyć do miski, dodać podsmażoną cebulkę, jajko i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Formować pulpety i obtaczać w mące. Podsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Następnie przygotować wywar jarski, zagęścić mąką i wrzucić podsmażone pulpety. Gotować około 30 minut. Można podbić śmietaną. Podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką.