Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety to pomysł na szybki i sycący obiad dla całej rodziny.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 847
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4470
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1076
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 477
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3265
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 847
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4470
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1076
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 477
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3265
Składniki
Cebulę obrać i drobno pokroić. Podsmażyć na palni. Mięso przełożyć do miski, dodać podsmażoną cebulkę, jajko i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Formować pulpety i obtaczać w mące. Podsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Następnie przygotować wywar jarski, zagęścić mąką i wrzucić podsmażone pulpety. Gotować około 30 minut. Można podbić śmietaną. Podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką.