Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety to pomysł na szybki i sycący obiad dla całej rodziny.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7945
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1270
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13732
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7945
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1270
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13732
Składniki
Cebulę obrać i drobno pokroić. Podsmażyć na palni. Mięso przełożyć do miski, dodać podsmażoną cebulkę, jajko i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Formować pulpety i obtaczać w mące. Podsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Następnie przygotować wywar jarski, zagęścić mąką i wrzucić podsmażone pulpety. Gotować około 30 minut. Można podbić śmietaną. Podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką.