Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety to pomysł na szybki i sycący obiad dla całej rodziny.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14056
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15966
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6434
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14056
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15966
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6434
Składniki
Cebulę obrać i drobno pokroić. Podsmażyć na palni. Mięso przełożyć do miski, dodać podsmażoną cebulkę, jajko i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Formować pulpety i obtaczać w mące. Podsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Następnie przygotować wywar jarski, zagęścić mąką i wrzucić podsmażone pulpety. Gotować około 30 minut. Można podbić śmietaną. Podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką.