Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety to pomysł na szybki i sycący obiad dla całej rodziny.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7506
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2466
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7506
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2466
Składniki
Cebulę obrać i drobno pokroić. Podsmażyć na palni. Mięso przełożyć do miski, dodać podsmażoną cebulkę, jajko i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Formować pulpety i obtaczać w mące. Podsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Następnie przygotować wywar jarski, zagęścić mąką i wrzucić podsmażone pulpety. Gotować około 30 minut. Można podbić śmietaną. Podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką.