Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny przepis na pyszny obiad dla wszystkich domowników
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10434
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6020
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5319
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12869
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4614
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10434
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6020
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5319
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12869
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4614
Składniki
Przełożyć zmielone mięso wieprzowe do miski i rękoma wymieszać z jajkiem. Dla konsystencji dosypać bułkę tartą lub mąkę. Uformować kulki i podsmażać na patelni aż mięso będzie gotowe do spożycia. Wlać passate pomidorowa do małego garnuszka i wymieszac z koncentratem pomidorowa. Można doprawić solą lub słodka papryką. Pogrzać chwilę sos aż będzie ciepły. Z masła, mąki i mleka przygotować beszamel. Doprawić pieprzem, solą i gałką muszkatołową według uznania. Następnie wyłożyć gotowe pulpety na talerz i polać go sosem pomidorowym i beszamelem. Beszamelu powinno być 2x mniej niż sosu pomidorowego. Gotowe!