Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny przepis na pyszny obiad dla wszystkich domowników
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9558
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3144
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6638
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9558
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3144
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6638
Składniki
Przełożyć zmielone mięso wieprzowe do miski i rękoma wymieszać z jajkiem. Dla konsystencji dosypać bułkę tartą lub mąkę. Uformować kulki i podsmażać na patelni aż mięso będzie gotowe do spożycia. Wlać passate pomidorowa do małego garnuszka i wymieszac z koncentratem pomidorowa. Można doprawić solą lub słodka papryką. Pogrzać chwilę sos aż będzie ciepły. Z masła, mąki i mleka przygotować beszamel. Doprawić pieprzem, solą i gałką muszkatołową według uznania. Następnie wyłożyć gotowe pulpety na talerz i polać go sosem pomidorowym i beszamelem. Beszamelu powinno być 2x mniej niż sosu pomidorowego. Gotowe!