Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny przepis na pyszny obiad dla wszystkich domowników
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3028
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 180
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 913
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 624
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3028
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 180
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 913
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 624
Składniki
Przełożyć zmielone mięso wieprzowe do miski i rękoma wymieszać z jajkiem. Dla konsystencji dosypać bułkę tartą lub mąkę. Uformować kulki i podsmażać na patelni aż mięso będzie gotowe do spożycia. Wlać passate pomidorowa do małego garnuszka i wymieszac z koncentratem pomidorowa. Można doprawić solą lub słodka papryką. Pogrzać chwilę sos aż będzie ciepły. Z masła, mąki i mleka przygotować beszamel. Doprawić pieprzem, solą i gałką muszkatołową według uznania. Następnie wyłożyć gotowe pulpety na talerz i polać go sosem pomidorowym i beszamelem. Beszamelu powinno być 2x mniej niż sosu pomidorowego. Gotowe!