Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny przepis na pyszny obiad dla wszystkich domowników
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4165
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 651
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17375
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3237
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 207
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4165
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 651
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17375
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3237
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 207
Składniki
Przełożyć zmielone mięso wieprzowe do miski i rękoma wymieszać z jajkiem. Dla konsystencji dosypać bułkę tartą lub mąkę. Uformować kulki i podsmażać na patelni aż mięso będzie gotowe do spożycia. Wlać passate pomidorowa do małego garnuszka i wymieszac z koncentratem pomidorowa. Można doprawić solą lub słodka papryką. Pogrzać chwilę sos aż będzie ciepły. Z masła, mąki i mleka przygotować beszamel. Doprawić pieprzem, solą i gałką muszkatołową według uznania. Następnie wyłożyć gotowe pulpety na talerz i polać go sosem pomidorowym i beszamelem. Beszamelu powinno być 2x mniej niż sosu pomidorowego. Gotowe!