Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety w lekko ostrym aromatycznym sosie.Serdecznie polecam:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7862
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7862
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Mięso zmielić.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,jajka oraz pieprz i sol. Mięso dobrze wyrobić,formować kule i obtaczać w mące. Przygotować sos,do wody około 1,5 l dać kurkumę,musztardę,ziele angielskie,liście laurowe,sos chilii zagotować. Zamiast wody można dać bulion. Sos pogotować 5min.Na gotujący wrzucić pulpety,delikatnie zamieszać,gotować następne 10min. Po tym czasie wyjąć pulpety i zaprawić sos mąką roztrzepaną w odrobinie zimnej wody.Na koniec dać śmietanę zahartowaną w sosie, Doprawić sos do smaku przyprawami oraz musztardą jeśli chcemy bardziej wyrazisty smak.Dodać posiekaną zieleninę. Wrzucić do sosu pulpety i zagotować.
Smacznego życzę!