Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety w lekko ostrym aromatycznym sosie.Serdecznie polecam:)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 584
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 971
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1959
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 584
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 971
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1959
Składniki
Mięso zmielić.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,jajka oraz pieprz i sol. Mięso dobrze wyrobić,formować kule i obtaczać w mące. Przygotować sos,do wody około 1,5 l dać kurkumę,musztardę,ziele angielskie,liście laurowe,sos chilii zagotować. Zamiast wody można dać bulion. Sos pogotować 5min.Na gotujący wrzucić pulpety,delikatnie zamieszać,gotować następne 10min. Po tym czasie wyjąć pulpety i zaprawić sos mąką roztrzepaną w odrobinie zimnej wody.Na koniec dać śmietanę zahartowaną w sosie, Doprawić sos do smaku przyprawami oraz musztardą jeśli chcemy bardziej wyrazisty smak.Dodać posiekaną zieleninę. Wrzucić do sosu pulpety i zagotować.
Smacznego życzę!