Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym

Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 152

Dodano:

Odsłon: 8144

U nas na Wiejskiej zawsze robiliśmy faszyrki, ale mama wróciła ze szpitala i trzeba było zrobić gotowany obiad, ze względu na dietę. Bardzo fajnie wyszło.
Reklama
Reklama
Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym

Przygotowanie

  1. Suchą pszenną bułkę wkładamy do garnka z zimną wodą i zostawiamy na około 10 minut. Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy jajka, startą cebulę, zmiażdżone ząbki czosnku.

    Bułkę odsączamy od wody, ściskamy i dodajemy do mięsa. Doprawiamy solą, pieprzem i wyrabiamy mięso. Można doprawić wegetą. Formujemy kulki. Wrzucamy je do wrzącej wody. My na wiejskiej dodajemy do wody ziele angielskie, liście laurowe oraz sól. Gotujemy przez 25 minut na średnim ogniu.

  2. Danie serwujemy z ziemniakami. Pulpety polaliśmy sosem pomidorowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń