Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas na Wiejskiej zawsze robiliśmy faszyrki, ale mama wróciła ze szpitala i trzeba było zrobić gotowany obiad, ze względu na dietę. Bardzo fajnie wyszło.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416556
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416556
Składniki
Suchą pszenną bułkę wkładamy do garnka z zimną wodą i zostawiamy na około 10 minut. Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy jajka, startą cebulę, zmiażdżone ząbki czosnku. Bułkę odsączamy od wody, ściskamy i dodajemy do mięsa. Doprawiamy solą, pieprzem i wyrabiamy mięso. Można doprawić wegetą. Formujemy kulki. Wrzucamy je do wrzącej wody. My na wiejskiej dodajemy do wody ziele angielskie, liście laurowe oraz sól. Gotujemy przez 25 minut na średnim ogniu.
Danie serwujemy z ziemniakami. Pulpety polaliśmy sosem pomidorowym.