Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od zawsze, kiedy pamiętamy, ubóstwiamy brukselkę. Nie wiadomo czemu sporo ludzi jej nie lubi. A to taka pycha <3 Połączenie z mięsem jest rewelacyjne <3
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3404
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1970
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 638
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 51
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3404
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1970
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 638
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 51
Składniki
Brukselkę czyścimy, gotujemy al dente w posłodzonej wodzie (2 łyżki). Odcedzamy i studzimy. Mięso wyrabiamy z bulionem (50 ml), jajkiem i bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Każdą brukselkę owijamy mięsem mielonym. W rondlu podsmażamy posiekaną cebulę, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i paprykę. Doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy pulpety i gotujemy na małym ogniu 20 min. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, dodajemy do pulpetów (najlepiej lekko ostudzić), szybko mieszamy, ponownie zagotowujemy.