Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od zawsze, kiedy pamiętamy, ubóstwiamy brukselkę. Nie wiadomo czemu sporo ludzi jej nie lubi. A to taka pycha <3 Połączenie z mięsem jest rewelacyjne <3
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 769
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22813
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15227
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4919
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45830
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 769
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22813
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15227
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4919
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45830
Składniki
Brukselkę czyścimy, gotujemy al dente w posłodzonej wodzie (2 łyżki). Odcedzamy i studzimy. Mięso wyrabiamy z bulionem (50 ml), jajkiem i bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Każdą brukselkę owijamy mięsem mielonym. W rondlu podsmażamy posiekaną cebulę, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i paprykę. Doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy pulpety i gotujemy na małym ogniu 20 min. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, dodajemy do pulpetów (najlepiej lekko ostudzić), szybko mieszamy, ponownie zagotowujemy.