Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z mięsa mielonego z indyka w sosie cebulowo-musztardowo-śmietanowym podane z kaszą jęczmienną perłową.Prosty przepis na smaczny obiad:)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2808
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2808
Składniki
Do mięsa mielonego z indyka dodajemy bułkę tartą, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrabiamy, formujemy pulpety, obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na rumiano na rozgrzanym na patelni oleju. Pulpety możemy zostawić na patelni lub przełożyć do rondelka, podlać wodą i prużyć na małym ogniu. Kaszę jęczmienną perłową gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną cebulę i delikatnie solimy. Gdy cebula zmięknie wlewamy śmietanę wymieszaną z musztardą. Sos mieszając zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Porcje ugotowanej kaszy jęczmiennej podajemy z pulpetami i polewamy sosem musztardowo-cebulowo-śmietanowym.