Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety z mięsa wołowego w sosie chrzanowo- musztardowym

Pulpety  z mięsa wołowego w sosie chrzanowo- musztardowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2544

Dodano:

Odsłon: 5882

Mięso wołowe jak najbardziej zdrowe. Dlatego warto zaserwować rodzinie od czasu do czasu dietetyczne danie.

Składniki

  • 1/2 kg mięsa wołowego mielonego
  • 1 jajko
  • 1 sucha bułka -namoczona
  • sól pieprz do smaku
  • 1 cebula 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • Do sosuu
  • 2 szklanki wody
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • szczypta cukr
5-6 os. 30 min średnie drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulkę kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na oleju. Do zmielonego mięsa dodajemy cebulkę, jajko, wyciśnięty przez praskę czosnek, namoczona bułkę- solimy i pieprzymy.

  2. Wyrabiamy mięso do gładkości. Ręką zmoczoną w wodzie formujemy pulpety.

  3. Wrzucamy do garnka z wodą. Gotujemy 15 min. Pulpety wyjmujemy. Wywar zaprawiamy musztardą chrzanem. Możemy dodać odrobinę soli.. Podajemy z kaszą lub innym dodatkiem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń