Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso wołowe jak najbardziej zdrowe. Dlatego warto zaserwować rodzinie od czasu do czasu dietetyczne danie.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 90
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2677
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2018
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 90
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2677
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2018
Składniki
Cebulkę kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na oleju. Do zmielonego mięsa dodajemy cebulkę, jajko, wyciśnięty przez praskę czosnek, namoczona bułkę- solimy i pieprzymy.
Wyrabiamy mięso do gładkości. Ręką zmoczoną w wodzie formujemy pulpety.
Wrzucamy do garnka z wodą. Gotujemy 15 min. Pulpety wyjmujemy. Wywar zaprawiamy musztardą chrzanem. Możemy dodać odrobinę soli.. Podajemy z kaszą lub innym dodatkiem