Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso wołowe jak najbardziej zdrowe. Dlatego warto zaserwować rodzinie od czasu do czasu dietetyczne danie.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4876
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13088
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3195
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 957
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4876
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13088
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3195
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 957
Składniki
Cebulkę kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na oleju. Do zmielonego mięsa dodajemy cebulkę, jajko, wyciśnięty przez praskę czosnek, namoczona bułkę- solimy i pieprzymy.
Wyrabiamy mięso do gładkości. Ręką zmoczoną w wodzie formujemy pulpety.
Wrzucamy do garnka z wodą. Gotujemy 15 min. Pulpety wyjmujemy. Wywar zaprawiamy musztardą chrzanem. Możemy dodać odrobinę soli.. Podajemy z kaszą lub innym dodatkiem