Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe z pulpetami wieprzowymi, warzywami i makaronem. Smaczne, tanie, inne niż tradycyjne pulpety w sosie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5653
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33727
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5653
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33727
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Mięso wieprzowe zmieliłam razem z jedną cebulą w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa dodałam serek topiony, musztardę oraz przyprawy do smaku. Wszystko wymieszałam ręką na jednolitą masę mięsną. Z masy odrywałam porcje mięsa i formowałam z nich pulpety. Pulpety obtaczałam w mące pszennej i odkładałam na talerz. Na patelni rozgrzałam kilka łyżek oleju i obsmażyłam na niej pulpety. Obsmażone pulpety przełożyłam do garnka. Marchewki i pietruszkę obrałam i starłam na tarce na grubych oczkach. Pora i połowę cebuli drobno posiekałam. Wszystkie warzywa wrzuciłam na patelnię i na pozostałym ze smażenia pulpetów tłuszczu przesmażyłam warzywa na złoty kolor, po czym dodałam je do garnka z pulpetami. Do garnka dolałam ok. 3 szklanki wody. Włożyłam listek laurowy, ziele angielskie, natkę pietruszki i koperku. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem czarnym i ziołowym. Całość zagotowałam i dodałam koncentrat pomidorowy i suchy makaron. Moje danie gotowałam ok. 30 minut. W tym czasie wszystkie składniki powinny się zrobić mięciutkie. Danie podałam na ciepło bez żadnych dodatków, bo jest tu wszystko co trzeba, czyli mięsa, warzywa i węglowodany.