Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety podane w ten sposób mogą być podane na uroczysty obiad.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 372
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 219
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 272
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 324
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 68
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 372
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 219
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 272
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 324
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 68
Składniki
Mięso doprawić przyprawą do mięsa wieprzowego, solą i pieprzem. Ser pokroić w drobną kostkę, dodać do mięsa, wbić jajko, wymieszać , uformować pulpety, obtoczyć tartą bułką.
Na patelni rozgrzać trochę oleju i obsmażyć pulpety. Pieczarki obrać , usunąć trzonki, odciąć czubek kapelusza. w pieczarce umieścić pulpeta.
Przykryć odciętym czubkiem.
Z pozostałymi postąpić tak samo. Umieścić wszystkie w naczyniu żaroodpornym każdy polać odrobiną oleju z podsmażonych pulpetów. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić i piec 10 minut.
W czasie pieczenia pulpetów śmietanę wymieszać z fixem oraz 2 łyżkami przecieru pomidorowego . Wyjąć pulpety w pieczarkach i kążdy polać przygotowanym sosem a na wierzch po łyżeczce przecieru pomidorowego , wstawić do piekarnika i piec 15 minut.
Podawać z ziemniakami i dowolnym dodatkiem.