Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie do zrobienia, kiedy zostaje Ci mięso i marchewka np. z rosołu. Przepis jest na małą ilość (wychodzi około 8 pulpecików). Przy większej ilości, potrzeba więcej składników.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 939
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1975
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 456
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 939
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1975
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 456
Składniki
Mięso z udek oddziel od kości, pokrój na mniejsze kawałki. Marchewkę pokrój na ćwiartki, a następnie zmiel razem z kurczakiem.
Do zmielonego mięsa i marchewki, dodaj 2 łyżki bułki tartej, jedno jajko, sól (ewentualnie inne przyprawy). Dokładnie wszystko wymieszaj.
Z masy uformuj małe kuleczki, wkładaj do wrzącego bulionu, poczekaj, aż wypłyną a następnie pogotuj jeszcze chwilę.
Zrób sos: odlej połowę bulionu z tego, w którym gotowały się pulpeciki, dodaj śmietanę i koperek, wymieszaj i pogotuj chwilę. Jeśli wolisz bardziej gęsty, możesz dodać łyżkę mąki.