Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bo kiedy kochasz to zrobisz wszystko, wszystko to czego nie kupisz za żadne skarby świata :) jako tak spiewał onegdaj aktor Eugeniusz Bodo w jednej komedii przed wojną : " Kochane baby, ach te baby człek by je łyżkami jadł... Cyk , myk i tak zrobiłem obiad dla żonki , w dzień święta naszego poznania się :)
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8016
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 291
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 693
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8016
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 291
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 693
Składniki
Ziemniaki obrane należy ugotować a następnie ugnieść na puree z dodatkiem masła, śmietany, soku z kiszonej kukurydzy, soli i pieprzu. A w międzyczasie należy obrać ogórka zielonego i poszatkować, wymieszać z dodatkiem śmietany odrobiny octu jabłkowego, soli oraz pieprzu. Następnie ułożyć na talerzu , przyozdabiając krojonym cieńko bakłażanem i papryczką chilli , a także należy okrasić odrobiną oleju konopnego. Podawać jako samodzielną potrawę lub w akompaniamencie kotleta schabowego :)