Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby nic wielkiego, ale znudziło mi się klasyczne puree ziemniaczane, więc postanowiłem trochę je urozmaicić. Nadaje się doskonale jako podstawa głównego dania :)
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54204
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 539
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5538
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54204
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 539
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5538
 
         
         
                Składniki
Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w talarki. Wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy nieco soli - na tę ilość ja dałem 1 płaską łyżeczkę, ale uzależnione jest to od indywidualnego smaku :)
Kiedy warzywa są już gotowe, odcedzamy je i odparowujemy jeszcze trochę w garnku. Następnie dodajemy masło i mleko i ugniatamy.
Gotowe puree wykładamy na talerze i posypujemy posiekanym koperkiem. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Tym razem podałem puree z domowymi buraczkami i kotletami mielonymi. Przepisy na oba dodatki w kilku wersjach można znaleźć na moim profilu. Szklanka mleka do obiadu jest oczywiście obowiązkowa, bo to samo zdrowie :-) Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)