Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszyste i smaczne kopytka. Dzisiejszy podobiadek moich wnuczek. Można ze skwarkami i cebulką a można z masełkiem. Jak kto woli.
Nóż i deska do krojenia, miska, widelec, garnek, durszlak
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 487
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 546
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 848
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 487
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 546
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 848
Składniki
Ziemniaki zgniatamy widelcem, a następnie wbijamy jajko i dalej ugniatamy widelcem.
Dodajemy mąkę i zagniatamy do uzyskania jednolitej masy.
Wstawiamy wodę do gotowania. Solimy.
Z ciasta rolujemy 1-2 cienkie wałeczki. Powierzchnię podsypujemy mąką.
Wałeczki kroimy ostrym nożem na ukos. Teraz można pokroić słoninkę w kostkę i smażyć z dodatkiem cebulki po uzyskaniu złotego koloru skwarek.
Kopytka wrzucamy na gotującą się wodę.
Od wypłynięcia na powierzchnię liczymy 4-5 minut. Powinny być puszyste.
Wylewamy na durszlak.
Podajemy ze skwarkami lub masłem położonym na kopytka.