Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszyste i smaczne kopytka. Dzisiejszy podobiadek moich wnuczek. Można ze skwarkami i cebulką a można z masełkiem. Jak kto woli.
Nóż i deska do krojenia, miska, widelec, garnek, durszlak
Czerwony sos maślany znakomicie pasuje do pieczonych mięs i kaszy. Składa się...
Odsłon: 58
Na przyjemny walentynkowy posiłek proponuję fajną tartę z dodatkiem sosu sero...
Odsłon: 106
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 58
Czerwony sos maślany znakomicie pasuje do pieczonych mięs i kaszy. Składa się...
Odsłon: 58
Na przyjemny walentynkowy posiłek proponuję fajną tartę z dodatkiem sosu sero...
Odsłon: 106
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 58
Składniki
Ziemniaki zgniatamy widelcem, a następnie wbijamy jajko i dalej ugniatamy widelcem.
Dodajemy mąkę i zagniatamy do uzyskania jednolitej masy.
Wstawiamy wodę do gotowania. Solimy.
Z ciasta rolujemy 1-2 cienkie wałeczki. Powierzchnię podsypujemy mąką.
Wałeczki kroimy ostrym nożem na ukos. Teraz można pokroić słoninkę w kostkę i smażyć z dodatkiem cebulki po uzyskaniu złotego koloru skwarek.
Kopytka wrzucamy na gotującą się wodę.
Od wypłynięcia na powierzchnię liczymy 4-5 minut. Powinny być puszyste.
Wylewamy na durszlak.
Podajemy ze skwarkami lub masłem położonym na kopytka.