Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowaniu, tanie i bardzo smaczne. By były bardziej puszyste i miękkie nasze babcie dodawały do ciasta zsiadłe mleko lub kefir. Spróbujcie, a nie pożałujecie.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 815
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38485
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1279
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 815
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38485
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1279
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, sodę, kefir i żółtka. Wymieszać łyżką.
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać ją do reszty składników i delikatnie wymieszać łyżką.
Jabłka obrać, pokroić w plasterki lub mniejsze kawałki i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej, nakładać po łyżce ciasta, tak, by w każdym placku jabłka. Smażyć na złoty kolor, delikatnie przyrumienić z obu stron. Placuszki wyciągnąć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, by oddały nadmiar tłuszczu.
Placuszki z jabłkami można podawać posypane cukrem pudrem, z ulubionym dżemem lub odrobiną miodu i cynamonu.