Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowaniu, tanie i bardzo smaczne. By były bardziej puszyste i miękkie nasze babcie dodawały do ciasta zsiadłe mleko lub kefir. Spróbujcie, a nie pożałujecie.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1380
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4279
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1380
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4279
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, sodę, kefir i żółtka. Wymieszać łyżką.
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać ją do reszty składników i delikatnie wymieszać łyżką.
Jabłka obrać, pokroić w plasterki lub mniejsze kawałki i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej, nakładać po łyżce ciasta, tak, by w każdym placku jabłka. Smażyć na złoty kolor, delikatnie przyrumienić z obu stron. Placuszki wyciągnąć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, by oddały nadmiar tłuszczu.
Placuszki z jabłkami można podawać posypane cukrem pudrem, z ulubionym dżemem lub odrobiną miodu i cynamonu.