Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną zapiekankę ziemniaczaną w sosie śmietanowym z porem, kalafiorem i pulpetami z szynki wieprzowej, wszystko w jednym naczyniu, zapieczone z serem żółtym. Zapiekanka jest szybka i bardzo prosta w wykonaniu, każdy sobie z tym poradzi :-)Przepis https://youtu.be/qpKJJSlbOFU
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Składniki
Mięso mielone wrzucamy do większej miski, dodajemy drobno pokrojoną porę, tak 1/4 całości, tymianek, 2 ząbki czosnku drobno posiekane, sól do smaku i pieprz. Całość mieszamy i formujemy pulpety. Do naczynia żaroodpornego wrzucamy wcześniej obrane, umyte i pokrojone w cienkie talarki ziemniaki, kilka różyczek kalafiora, resztę pokrojonego pora, solimy, pieprzymy, całość mieszamy dokładnie, następnie układamy pulpety, zalewamy wszędzie śmietanką, przykrywamy folią aluminiową, na foli robimy kilka dziurek nożem. Tak przygotowane naczynie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 230 stopni gór dół bez termoobiegu i pieczemy 50 minut. Po tym czasie wyjmujemy naczynie z piekarnika, zdejmujemy folię i posypujemy po wierzchu serem żółtym i ponownie wkładamy zapiekankę do piekarnika aby ser się zapiekł, Gotowe !!! Smacznego !!! Zapraszam serdecznie na film :-)