Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną zapiekankę ziemniaczaną w sosie śmietanowym z porem, kalafiorem i pulpetami z szynki wieprzowej, wszystko w jednym naczyniu, zapieczone z serem żółtym. Zapiekanka jest szybka i bardzo prosta w wykonaniu, każdy sobie z tym poradzi :-)Przepis https://youtu.be/qpKJJSlbOFU
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30899
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4231
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1129
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30899
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4231
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1129
Składniki
Mięso mielone wrzucamy do większej miski, dodajemy drobno pokrojoną porę, tak 1/4 całości, tymianek, 2 ząbki czosnku drobno posiekane, sól do smaku i pieprz. Całość mieszamy i formujemy pulpety. Do naczynia żaroodpornego wrzucamy wcześniej obrane, umyte i pokrojone w cienkie talarki ziemniaki, kilka różyczek kalafiora, resztę pokrojonego pora, solimy, pieprzymy, całość mieszamy dokładnie, następnie układamy pulpety, zalewamy wszędzie śmietanką, przykrywamy folią aluminiową, na foli robimy kilka dziurek nożem. Tak przygotowane naczynie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 230 stopni gór dół bez termoobiegu i pieczemy 50 minut. Po tym czasie wyjmujemy naczynie z piekarnika, zdejmujemy folię i posypujemy po wierzchu serem żółtym i ponownie wkładamy zapiekankę do piekarnika aby ser się zapiekł, Gotowe !!! Smacznego !!! Zapraszam serdecznie na film :-)