Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Quesadilla to typowa potrawa meksykańska składająca się z tortilli nafaszerowanej bogatym nadzieniem. Tym razem użyjemy pieczonego kurczaka, cebuli, papryki i dużej ilości sera. Przygotowanie przekąski zajmie ci niewiele czasu i możesz eksperymentować z dodatkami. Do farszu dorzuć pieczarki, kukurydzę z puszki czy czerwoną fasolę. Przystawkę podawaj z jogurtowym dipem lub guacamole. Quesadilla to doskonała przekąską na wieczory ze znajomymi, domówki z planszówkami czy szybki lunch do pracy.
Kurczak szarpany, rwany... jak zwał tak zwał. Ważne, że wyszedł przepyszny i...
Odsłon: 2339
Jakie danie na ciepło nie wymaga podania talerzy i sztućców, a zarazem z łatw...
Odsłon: 18152
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2957
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 1291
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 242
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2957
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 1291
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 242
Składniki
Na dużej patelni rozgrzej tłuszcz, dorzuć drobno posiekaną cebulkę i poczekaj, aż będzie błyszcząca. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w paseczki paprykę. Podsmaż chwilę, dodaj pomidory i mieszankę przypraw. Kurczaka pokrój w cienkie paski lub rozszarp mięso widelcem na wiórki i dodaj do warzyw. Duś farsz pod przykryciem kilka minut, aż smaki się połączą, a pomidory lekko odparują. Na koniec dodaj miód, śmietanę i wymieszaj. Zetrzyj cały ser na tarce jarzynowej i odstaw.
Dużą patelnię, na której zmieści się płat tortilli, mocno rozgrzej. Nie musisz używać tłuszczu. Połóż tortillę na patelni i równomiernie posyp serem. Rozłóż porcję farszu z kurczaka na połowie tortilli. Gdy ser się rozpuści, złóż tortillę, aby przykryła nadzienie i uformowała półksiężycowaty kształt. Smaż, aż tortilla będzie chrupiąca i złocista, około minuty z każdej strony. Tę samą czynność powtórz z pozostałymi tortillami. Pokrój quesadille na trójkąty i podawaj z kwaśną śmietaną i guacamole lub w inny, ulubiony sposób.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Mielone z warzywami bez jajka i namoczonej bułki
Dania główne
Skrzydełka po chińsku:-)
Dania główne
Kotlet de volaille z farszem pieczarkowym
Dania główne
Tarta ziemniaczana ze szpinakiem
Mielone z warzywami bez jajka i namoczonej bułki
Dzien dobry zapraszam na pyszny obiadek. Nigdy mielone nie wyszły mi tak dobr...
Odsłon: 8
Skrzydełka po chińsku:-)
Szybki przepis na pyszne skrzydełka!
Odsłon: 58