Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i wartościowy wegański obiad ;)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7942
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1264
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13730
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7942
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1264
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13730
Składniki
Ciecierzycę namoczyć (co najmniej 4 godziny) i ugotować do miękkości.
Komosę przepłukać w wodzie i ugotować (nalać podwójną ilość wody w stosunku do komosy, aby odcedzać jej po ugotowaniu, ponieważ będzie to trudne ze względu na to, że komosa jest bardzo drobna).
Odkroić (od dołu) 1/3 części każdego szparaga i obrać z cieniutkiej skórki, a następnie gotować na parze (w pozycji stojącej).
Dynię oraz cukinię, pokrojone w plastry, oprószyć przyprawami i piec w piekarniku około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Pestki dyni uprażyć na suchej patelni teflonowej.
Ciecierzycę wymieszać z quinoa i przyprawić masalą, suszonymi pomidorami i szczypiorkiem.
Na talerzu ułożyć wszystkie składniki i gotowe!