Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubicie soczewicę to na pewno coś dla was.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71091
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 513
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15504
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3356
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71091
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 513
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15504
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3356
Składniki
Soczewicę zalać przegotowaną wodą i odstawić na 2 godz. po czym dodać jedną całą cebulę, goździki, listki laurowe i gotować ok. 20 min. pod koniec gotowania posolić.
Odcedzić, wyjąć listki goździki i cebulę.
W rondlu o grubym dnie rozgrzać olej, zeszklić drobno posiekaną drugą cebulę i czosnek, wsypać curry, kolendrę i szałwię, wymieszać i chwilę smażyć.
Dodać soczewicę i sok, dusić razem ok. 20 min.
Zdjąć z ognia, zaprawić śmietanką obłożyć brzoskwiniami pokrojonymi w grube plastry i gotowe, smacznego :)