Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie jabłek i rabarbaru jest ponadczasowe :)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2503
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1053
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1368
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7207
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2503
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1053
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1368
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7207
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę i dodajemy sodę oczyszczoną. Następnie dodajemy jajka i jogurt. Mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Wrzucamy jabłka i rabarbar i ponownie mieszamy. Solimy.
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką kładziemy niewielkie placuszki. Smażymy je z obu stron na złoto.
Jogurtowo-rabarbarowo-jabłkowe racuchy podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego!!!