Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy na śmietanie z 1917 roku powstały z myślą o tradycyjnych smakach i recepturach. Przepis pochodzi z książki Kuchnia polsko-amerykańska. Jedyna odpowiednia książka kucharska dla gospodyń polskich w Ameryce, autorstwa A.J. Kamionki. Trudno uwierzyć, że ma ponad 100 lat, a dalej doskonale sprawdza się jako smaczne danie na polskich stołach. Pasuje np. do świeżych owoców.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7624
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 67
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258148
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7624
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 67
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258148
Składniki
Mąkę, śmietanę, jajka i szczyptę soli wymieszać dokładnie na wysokich obrotach. Masa powinna zrobić się puszysta.
Na patelni rozgrzej tłuszcz, dosyć mocno i zmniejsz moc palnika na średnią. Wlewaj partiami masę na racuchy. Kiedy się zarumienią, przerzuć na drugą stronę.
Odsącz placuszki z nadmiaru tłuszczu z pomocą ręcznika papierowego.