Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy na śmietanie z 1917 roku powstały z myślą o tradycyjnych smakach i recepturach. Przepis pochodzi z książki Kuchnia polsko-amerykańska. Jedyna odpowiednia książka kucharska dla gospodyń polskich w Ameryce, autorstwa A.J. Kamionki. Trudno uwierzyć, że ma ponad 100 lat, a dalej doskonale sprawdza się jako smaczne danie na polskich stołach. Pasuje np. do świeżych owoców.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112997
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 357
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 703
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 540
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112997
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 357
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 703
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 540
Składniki
Mąkę, śmietanę, jajka i szczyptę soli wymieszać dokładnie na wysokich obrotach. Masa powinna zrobić się puszysta.
Na patelni rozgrzej tłuszcz, dosyć mocno i zmniejsz moc palnika na średnią. Wlewaj partiami masę na racuchy. Kiedy się zarumienią, przerzuć na drugą stronę.
Odsącz placuszki z nadmiaru tłuszczu z pomocą ręcznika papierowego.