Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy na śmietanie z 1917 roku powstały z myślą o tradycyjnych smakach i recepturach. Przepis pochodzi z książki Kuchnia polsko-amerykańska. Jedyna odpowiednia książka kucharska dla gospodyń polskich w Ameryce, autorstwa A.J. Kamionki. Trudno uwierzyć, że ma ponad 100 lat, a dalej doskonale sprawdza się jako smaczne danie na polskich stołach. Pasuje np. do świeżych owoców.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39045
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 404
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 174
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9257
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39045
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 404
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 174
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9257
Składniki
Mąkę, śmietanę, jajka i szczyptę soli wymieszać dokładnie na wysokich obrotach. Masa powinna zrobić się puszysta.
Na patelni rozgrzej tłuszcz, dosyć mocno i zmniejsz moc palnika na średnią. Wlewaj partiami masę na racuchy. Kiedy się zarumienią, przerzuć na drugą stronę.
Odsącz placuszki z nadmiaru tłuszczu z pomocą ręcznika papierowego.