Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z bananem to wspaniała propozycja na pożywne, lekkie i pyszne śniadanie. Będą szczególnie uwielbiane przez dzieci. Placuszki są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Wystarczy raptem 30 minut wyrastania. Są puszyste i pulchne. Sekretem tego dania jest osobne ubicie białek i ich późniejsze dodanie do ciasta. Wspaniale smakują z dodatkiem owoców, syropu klonowego czy cukru pudru.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29184
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1629
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 132
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18507
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 635
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29184
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1629
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 132
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18507
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 635
Składniki
Jajka oddziel na białka i żółtka. Białka ubij na sztywno za pomocą miksera. W misce wymieszaj suche składniki: mąkę, drożdże, sól, sodę oczyszczoną i cukier. Wlej mleko i wymieszaj wszystko na jednolitą konsystencję. Następnie dodaj żółtka i esencję waniliową. Ponownie wymieszaj.
Dołóż białka i delikatnie wymieszaj drewnianą szpatułką. Przykryj miskę lnianą ściereczką. Odstaw ciasto na ok. 30 minut w ciepłe miejsce.
Banany pokrój w bardzo cienkie plasterki, a następnie je rozgnieć. Włóż je do masy i delikatnie wmieszaj, by w całości były pokryte ciastem.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż racuchy z bananem na złoty kolor z każdej strony. Odkładaj placki na papierowe ręczniki. Danie podawaj na ciepło, z ulubionymi dodatkami: syropem, cukrem pudrem czy masłem.