Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z bananem to wspaniała propozycja na pożywne, lekkie i pyszne śniadanie. Będą szczególnie uwielbiane przez dzieci. Placuszki są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Wystarczy raptem 30 minut wyrastania. Są puszyste i pulchne. Sekretem tego dania jest osobne ubicie białek i ich późniejsze dodanie do ciasta. Wspaniale smakują z dodatkiem owoców, syropu klonowego czy cukru pudru.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3239
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 184
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 96
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3239
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 184
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 96
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
Jajka oddziel na białka i żółtka. Białka ubij na sztywno za pomocą miksera. W misce wymieszaj suche składniki: mąkę, drożdże, sól, sodę oczyszczoną i cukier. Wlej mleko i wymieszaj wszystko na jednolitą konsystencję. Następnie dodaj żółtka i esencję waniliową. Ponownie wymieszaj.
Dołóż białka i delikatnie wymieszaj drewnianą szpatułką. Przykryj miskę lnianą ściereczką. Odstaw ciasto na ok. 30 minut w ciepłe miejsce.
Banany pokrój w bardzo cienkie plasterki, a następnie je rozgnieć. Włóż je do masy i delikatnie wmieszaj, by w całości były pokryte ciastem.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż racuchy z bananem na złoty kolor z każdej strony. Odkładaj placki na papierowe ręczniki. Danie podawaj na ciepło, z ulubionymi dodatkami: syropem, cukrem pudrem czy masłem.