Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 465
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 101
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 177
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 138
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 465
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 101
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 177
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 138
Składniki
Rozkruszone drożdże wymieszać z cukrem, ciepłym mlekiem i mąką (ok. szklanki). Zaczyn przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 10- 15 minut do wyrośnięcia. Resztę mąki wsypać do miski. Dodać cukier waniliowy, jajka i wyrośnięty zaczyn. Wyrobić ciasto najlepiej mikserem. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 30- 40 minut, aż ciasto podwoi swoją objętość. Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do ciasta i wymieszać. Olej rozgrzać na patelni. Formować średniej wielkości placuszki. Smażyć na średniej mocy palnika z obu stron na złoty kolor. Posypać cukrem pudrem.