Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 721
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5369
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9181
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 99
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 77
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 721
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5369
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9181
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 99
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 77
Składniki
Rozkruszone drożdże wymieszać z cukrem, ciepłym mlekiem i mąką (ok. szklanki). Zaczyn przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 10- 15 minut do wyrośnięcia. Resztę mąki wsypać do miski. Dodać cukier waniliowy, jajka i wyrośnięty zaczyn. Wyrobić ciasto najlepiej mikserem. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 30- 40 minut, aż ciasto podwoi swoją objętość. Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do ciasta i wymieszać. Olej rozgrzać na patelni. Formować średniej wielkości placuszki. Smażyć na średniej mocy palnika z obu stron na złoty kolor. Posypać cukrem pudrem.