Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zima to idealny czas na dania z kapusty kiszonej. Co powiesz na racuchy z kapusty kiszonej na szybką przekąskę lub obiad? Ich wykonanie jest bardzo proste, a smak przyjemnie cię zaskoczy. Placki podawaj samodzielnie, z kwaśną śmietaną lub sosem grzybowym.
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18431
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7038
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30586
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29324
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18431
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7038
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30586
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29324
Składniki
Z kapusty kiszonej odciśnij nadmiar soku, po czym pokrój na mniejsze kawałki. Obierz cebulę i drobno posiekaj w kostkę. Obierz i przeciśnij czosnek przez praskę. Na oleju podsmaż cebulę, a gdy lekko zmięknie, dodaj czosnek. Przesmażaj warzywa, aż się zarumienią i zaczną ładnie pachnieć.
Do miski wbij jajka i energicznie wymieszaj, aby je lekko ubić. Partiami dodawaj mąkę, na zmianę z mlekiem i mieszaj, aż powstanie gładkie, gęste ciasto. Następnie dodaj podsmażoną cebulkę z czosnkiem, kminek, majeranek i obficie posyp świeżo mielonym czarnym pieprzem. Uważaj z dodawaniem dużej ilości soli, ponieważ kapusta jest słona sama w sobie. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Na patelni mocno rozgrzej olej, łyżką wykładaj porcje ciasta, lekko spłaszczaj i smaż racuchy z dwóch stron na złoty kolor. Następnie wyłóż na talerz z ręcznikiem papierowym i po odsączeniu z tłuszczu podawaj.