Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żółciutkie, puszyste i godne polecenia.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11802
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1285
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12443
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3350
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11802
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1285
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12443
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3350
Składniki
Drożdże utrzeć w miseczce z cukrem i jogurtem. Mąkę przesiać do miski. Dodać sól, jajka, zmielone orzechy i starte jabłka. Wlać jogurt z drożdżami. Wszystko wymieszać. Przykryć ściereczką na pół godziny. Ciasto nie musi dużo wyrastać - rośnie w czasie smażenia. Łyżką nakładać na patelnię, z rozgrzanym olejem, niezbyt duże porcje. Smażyć z dwóch stron. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.