Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żółciutkie, puszyste i godne polecenia.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 889
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 60
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 393
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 140
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 889
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 60
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 393
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 140
Składniki
Drożdże utrzeć w miseczce z cukrem i jogurtem. Mąkę przesiać do miski. Dodać sól, jajka, zmielone orzechy i starte jabłka. Wlać jogurt z drożdżami. Wszystko wymieszać. Przykryć ściereczką na pół godziny. Ciasto nie musi dużo wyrastać - rośnie w czasie smażenia. Łyżką nakładać na patelnię, z rozgrzanym olejem, niezbyt duże porcje. Smażyć z dwóch stron. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.