Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żółciutkie, puszyste i godne polecenia.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 735
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 91
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 735
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 91
Składniki
Drożdże utrzeć w miseczce z cukrem i jogurtem. Mąkę przesiać do miski. Dodać sól, jajka, zmielone orzechy i starte jabłka. Wlać jogurt z drożdżami. Wszystko wymieszać. Przykryć ściereczką na pół godziny. Ciasto nie musi dużo wyrastać - rośnie w czasie smażenia. Łyżką nakładać na patelnię, z rozgrzanym olejem, niezbyt duże porcje. Smażyć z dwóch stron. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.