Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żółciutkie, puszyste i godne polecenia.
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11417
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 185
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11417
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 185
Składniki
Drożdże utrzeć w miseczce z cukrem i jogurtem. Mąkę przesiać do miski. Dodać sól, jajka, zmielone orzechy i starte jabłka. Wlać jogurt z drożdżami. Wszystko wymieszać. Przykryć ściereczką na pół godziny. Ciasto nie musi dużo wyrastać - rośnie w czasie smażenia. Łyżką nakładać na patelnię, z rozgrzanym olejem, niezbyt duże porcje. Smażyć z dwóch stron. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.