Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2983
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 129
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 64
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2983
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 129
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 64
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Filety po rozmrożeniu umyć i osuszyć po czym pokroić w sporą kostkę i wrzucić do miski. Cebulę i paprykę obrać i po umyciu również pokroić w kostkę ale drobniej niż rybę. Także te składniki dodać do ryby a także koperek, jajka, mleko, mąkę i przyprawy i wymieszać masę rybną. Następnie dodać kaszę mannę i znowu wmieszać masę a w razie potrzeby jeszcze doprawić. Patelnię rozgrzać, wlać olej i tym razem rozgrzać olej.
Na gorący tłuszcz kłaść porcje masy rybnej formując w miarę okrągłe placuszki. Smażyć za złoto brązowy kolor z obu stron.