Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 2961
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 186
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 2961
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 186
Składniki
Filety po rozmrożeniu umyć i osuszyć po czym pokroić w sporą kostkę i wrzucić do miski. Cebulę i paprykę obrać i po umyciu również pokroić w kostkę ale drobniej niż rybę. Także te składniki dodać do ryby a także koperek, jajka, mleko, mąkę i przyprawy i wymieszać masę rybną. Następnie dodać kaszę mannę i znowu wmieszać masę a w razie potrzeby jeszcze doprawić. Patelnię rozgrzać, wlać olej i tym razem rozgrzać olej.
Na gorący tłuszcz kłaść porcje masy rybnej formując w miarę okrągłe placuszki. Smażyć za złoto brązowy kolor z obu stron.