Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414621
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414621
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Składniki
Filety po rozmrożeniu umyć i osuszyć po czym pokroić w sporą kostkę i wrzucić do miski. Cebulę i paprykę obrać i po umyciu również pokroić w kostkę ale drobniej niż rybę. Także te składniki dodać do ryby a także koperek, jajka, mleko, mąkę i przyprawy i wymieszać masę rybną. Następnie dodać kaszę mannę i znowu wmieszać masę a w razie potrzeby jeszcze doprawić. Patelnię rozgrzać, wlać olej i tym razem rozgrzać olej.
Na gorący tłuszcz kłaść porcje masy rybnej formując w miarę okrągłe placuszki. Smażyć za złoto brązowy kolor z obu stron.